Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Holmwood House

Holmwood House

Skócia, Glasgow

A magánépítészet legszebb példája Alexander „Greek” Thomson építész műve, a Holmwood House.

Tovább olvasom

Burrell Collection

Burrell Collection

Skócia, Glasgow

Ez a történelmi korszakokon és három kontinensen átívelő gyűjtemény szobrok, festmények, kerámiák, ötvösmunkák, gobelinek, ólomüvegek és számos egyéb tárgy gazdag tárháza.

Tovább olvasom

Glasgow Science Centre

Glasgow Science Centre

Skócia, Glasgow

Az ezredfordulóra 75 millió fontért épített csodák palotájának szíve a Science Mall, az üvegfalakkal határolt ezüst félkör, mely háromemeletnyi interaktív kiállítási tárgyat és izgalmas termeket rejt.

Tovább olvasom

Willow Tea Room

Willow Tea Room

Skócia, Glasgow

Ha csak egy csésze teát szeretnénk inni Glasgow-ban, akkor azt a Willow Tea Room-ban igyunk

Tovább olvasom

Kelvingrove Art Gallery and Museum

Kelvingrove Art Gallery and Museum

Skócia, Glasgow

Ez a különleges múzeum Skócia legfőbb látnivalója. A természetrajztól az ipartörténeten át az egyiptomi múmiákig és afrikai relikviákig rengeteg értékes tárgyat találunk.

Tovább olvasom

Milyen város Glasgow?

Glasgow Skócia legnagyobb városa, lakosainak száma kb. 580 000 fő. Az Egyesült Királyság harmadik legnépesebb városa.

Glasgow a kultúra, a konyhaművészet, a kivételes üzletek és a szórakozás központja. Fenséges épületeket láthatunk mindenhol és a gazdag gyűjtőknek köszönhetően múzeumai és képtárai kivételesen gazdagok.

A viktoriánus korban a brit birodalom második városa volt Glasgow. A XX. század végére kiérdemelte „az építészet és formatervezés városa” címet. Múltja legszebb emlékeit megőrizve Glasgow folyamatosan megújult. A város szívében folyik a Clyde folyó, mely az egykor virágzó hajóépítő ipar megmaradt emlékeit őrzi. A folyótól nem messze, a Merchant Cityben az ipari forradalom iparmágnásainak házai és a dúsgazdag viktoriánus középületek emlékeztetnek a valaha virágzó dohány-, cukor- és gyapotkereskedelemre.

A glasgow-i stílus a művészettörténészek meghatározása szerint az 1901-es glasgow-i kiállításkor érte el tetőpontját. A glasgow-i stílus sok különböző hagyományt és irányzatot jelenít meg. A régi épületek modern adaptációja és a kései XX. század építészete hozzájárultak a csodás város születéséhez.

A stílus híres egyénisége Charles Rennie Mackintosh nemcsak építészeti tudásával, hanem rajz- és festészeti tehetségével is felhívta magára a figyelmet. Ő és barátai, Herbert McNair, Margaret és Frances MacDonald „a négyek” néven váltak híressé. Hírnevüket a stilizált természeti formák díszítőelemekként való felhasználásával vívták ki. A glasgow-i stílusúak azok a bérházak is, amelyekben a XIX. és XX. század elején a legtöbb glasgow-i felnőtt, és ahol a hajó- és nehézipari gyárak munkásai laktak.

Glasgow Galériák

Glasgow Science Centre
Glasgow, Skócia Látnivalók
Jurys Inn Glasgow***
Glasgow, Skócia Szállás
Haggis
Glasgow, Skócia Vendéglátás
Princes Square
Glasgow, Skócia Vásárlás
Hutchesons Hall
Glasgow, Skócia Szabadidő
Babbity Bowster
Glasgow, Skócia Szórakozás

Gyula

Gyula

Koppenhága

Koppenhága