Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Kelvingrove Art Gallery and Museum

Skócia, Glasgow, Látnivalók

Kelvingrove Art Gallery and Museum

Glasgow, Skócia, Látnivalók
  • Cím: Argyle Street, Glasgow G3 8AG
  • Telefon: 44 141 276 9599
  • Nyitvatartás: Hétfő, kedd zárva
    szerda-péntek: 10:00 - 15:00
    szombat-vasárnap: 10:00 - 17:00

A Kelvingrove Art Gallery and Museumban van Európa egyik legjobb fegyvergyűjteménye, valamint London után az Egyesült Királyság legteljesebb művészeti kollekciója.

A múzeum épülete egy gyönyörű, csipkézett vörös homokkő csoda. Főcsarnoka hatalmas, magas boltozatos mennyezettel. Padlója fekete-fehérre burkolt márvány.
A fegyvermúzeumban a Greenwich Fegyvergyár által Pembroke első hercegének készített XVI. századi páncélzatba öltöztetett lovast pillanthatunk meg. Úgy tartják, hogy ez az egyetlen ló- és lovaspáncélzat, amit valószínűleg St Quentin csatamezején hordtak Franciaországban 1557-ben.

A természeti gyűjteményben találjuk a dinoszauruszok és őskori leletek tárát. Nagyító alatt egy üvegtokban nézhetjük meg a szúnyogzárványt tartalmazó borostyándarabot. A felső szinteken művészeti gyűjtemény található, a korai itáliai mesterektől az impresszionistákon át a modern klasszikusokig. Érdemes megtekinteni Charles Rennie Mackintosh és kortársainak munkáit, köztük a „Glasgow Boy”-oké az 1880- as években társult művészek csoportja a skót vidék különlegesen szép tájait örökítette meg.Kelvingrove Art Gallery and Museum
Glasgow, Skócia
Copyright:   Forrás: flickr

Glasgowi Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!